Steenberghoeve

Steenberghoeve

Wij zijn Steven en Sara (de boer en boerin) en samen met onze 2 zoontjes Lucas en Thomas hebben wij een gemengd bedrijf van melkvee en akkerbouw. Wij telen maïs, gerst, tarwe, spelt, haver, voederbieten, aardappelen, en witloofwortelen.

wij baten ook sinds kort een hoeveautomaat uit waar je dagelijks terecht kan voor onze zelfbereide zuivelproducten, aardappelen en seizoensgroenten.

Onze koeien worden 2x per dag gemolken in een visgraat melkstal. Het voer van onze dieren bestaat voor 95% uit Belgische producten waarvan wij 85% zelf telen in een straal van 10 km rond ons bedrijf.

Wij proberen de ecologische voetafdruk van ons bedrijf zo klein mogelijk te houden en kiezen er dus voor om zoveel mogelijk zelf te produceren voor onze dieren en ook hun mest zo kort mogelijk rondom het bedrijf te gebruiken op de akkers.

Onze dieren mogen ook in de lente en zomer buiten grazen in de weide.

Op onze boerderij kan je de weg volgen die het kalfje aflegt tot ze een koe is. Bij een proevertje leren we waar en hoe de koe gemolken wordt en waar al deze melk opgeslagen wordt.

Willen jullie ook een kijkje komen nemen? Neem dan snel contact op.

Er zijn rondleidingen voorzien voor kinderen en volwassenen.

Niet vergeten volg ons op facebook via steenberghoeve zo blijf je op de hoogte

Openingsuren

Bedrijfsbezoeken op aanvraag tussen 10u en 16u

zuivel, aardappelen en groenten van 10u tot 21u30 in de automaat