Het Stappeshof is en gemengd landbouwbedrijf gelegen in een landelijke uithoek van Merchtem. Op onze boerderij zijn er in de eerste plaats onze dieren: melkvee en braadkippen. Daarnaast is er nog akkerbouw, we produceren het voeder voor onze dieren.

Sinds enkele jaren stellen we onze boerderij ook open voor bezoekers als kijk- en zorgboerderij. Vorig jaar zijn we begonnen met onze hoevewinkel.

Kijkboerderij

Via de kijkboerderij proberen we onze bezoekers te laten kennismaken met de hedendaagse landbouw. We richten ons in de eerste plaats op kinderen uit het kleuter- en lager onderwijs en kinderen uit de eerste graad secundair onderwijs (inclusief BLO en BUSO). Maar ook jeugdbewegingen, kinderdagverblijven, ... zijn van harte welkom. Bezoeken zijn steeds op afpraak.

Zorgboerderij

In 2007 zijn we gestart als zorgboerderij: zes dagen op zeven hebben we een ‘hulpboer(in)’ die op zijn of haar niveau komt meehelpen op de boerderij. Ze helpen mee met de dagdagelijkse taken in de stal.

Hoevewinkel

Onze hoevezuivelproducten zijn te koop in de winkel op onze boerderij of op de boerenmarkten van Merchtem, Pamel en Teralfene. Een overzicht van de producten vind je verder op de website. Ook via Boeren en Buren kan je bestellen. We zijn te vinden op de buurderijen van Opwijk, Londerzeel, Sint-Gillis-Dendermonde en Strombeek.

Openingsuren

woensdag
14u00 - 18u00
donderdag
9u00 - 12u00
vrijdag
9u00 - 12u00
zaterdag
14u00 - 18u00

Wekelijkse markt Merchtem, elke woensdag 8u - 12u

Wekelijkse boerenmarkt Pamel, elke donderdag 15u30 - 18u

Wekelijkse boerenmarkt Teralfene, elke vrijdag 16u - 18u

Boerenmarkt Merchtem, elke 2e en 4e zaterdag van 9u - 12u