Seizoensmaak

Seizoensmaak

Groenten en hoevevlees van eigen kweek.

Jan en Matthias Van Buggenhout, vader en zoon, zijn groentenkwekers uit Londerzeel, ten noorden van Brussel. Seizoensmaak is een echt familiebedrijf. Al van in 1920 worden op de boerderij groenten gekweekt. Jan Van Buggenhout baat sinds 1985 het tuinbouwbedrijf uit. In 2014 is zijn oudste zoon Matthias (derde generatie) mee in het bedrijf gestapt.

Enkele jaren geleden beslisten zij om niet mee te gaan in de agro-industrie en gingen meer soorten groenten kweken op kleinschalige basis. Ze verkopen ook meer via de korte keten, o.a. thuisverkoop. De laatste jaren gingen zij terug naar de essentie: smaakvolle groenten kweken!

Op een oppervlakte van 4 ha worden diverse soorten groenten en aardbeien gekweekt. Één van de zomerse topproducten zijn de vollegrondstomaten uit de plastiek serre. Ze kweken ook vergeten groenten zoals: aardpeer, warmoes, schorseneer, rode biet, koolrabi en pastinaak.

Sinds kort houd ook de jongste zoon Adriaan zich bezig met het kweken van vleeskippen, kalkoenen en (Duroc) varkens, in eigen atelier versneden en bereid door mezelf als erkend beenhouwer.

De dieren zijn van vrije uitloop en worden op de boerderij grootgebracht met eigen granen en voedergewassen. Door het kleine aantal dieren kunnen we hen de nodige aandacht en zorgen blijven geven.

Het welzijn van de dieren en de goede zorgen staan voorop, zo kan er kwalitatief vlees geproduceerd worden. Alle vlees wordt hier op de boerderij bereid zonder toevoegingen, door een erkend slager (Adriaan Van Buggenhout), met kennis van versnijdingswijze en bereidingen.

Openingsuren

maandag
16u00 - 20u00
vrijdag
16u00 - 20u00
zaterdag
9u00 - 17u00