Hoevewinkel Van Den Boer

Hoevewinkel Van Den Boer

Heerlijk vers vlees, groenten, fruit en zuivel recht van de lokale boer!

Wuytjesstraat, Heist-op-den-Berg 12
2223 Heist-op-den-Berg

Bij Hoevewinkel Van Den Boer verkopen we vers vlees, groenten, fruit en zuivel recht van de lokale boer!

In de eerste plaats kunt u bij ons terecht voor varkensvlees. Op ons varkensbedrijf hebben we een nieuwe Duroc varkenslijn opgestart voor de hoeveverkoop. Deze vleesvarkens krijgen aangepaste voeding die zo veel mogelijk op onze eigen velden wordt geproduceerd. De varkens hebben ruime stallen met een uitloop naar aanpalende weides. Het zijn in essentie dus scharrelvarkens! Duroc varkens hebben iets meer intramusculair vet en donkerder, malser vlees. Behalve het Duroc varkensvlees bieden we ook het klassiekere, iets minder vet varkensvlees aan.

Het rundsvlees kopen we aan bij collega-boeren in de buurt. Al het vlees wordt bij ons in het atelier versneden en vers uit de toog verkocht zoals bij iedere andere dorpsslagerij. We maken ook zelf een aanbod van ambachtelijke charcuterie en bereide vleesgerechten.
In de zomermaanden voorzien we frisse pasta- en barbecueslaatjes!
Ook voor de vegetariƫrs doen we ons best en voorzien we enkele alternatieven zodat het vlees op hun bord smaakvol vervangen kan worden.

Daarnaast hebben we ook weides voorzien waar Mechelse koekoeken in de toekomst kunnen rondscharrelen. Deze kip is een bekend streekproduct maar wegens tijdsgebrek moeten we dit vlees voorlopig nog aankopen. Het vlees is fijn van vezel en bovendien zeer vetarm!
Ook bruine en marans legkippen hebben een plek gekregen op ons hof en zorgen dagelijks voor kakelverse eitjes.

Verder hebben ook hoevekaas en zuivelproducten uit de streek de weg gevonden naar onze toog. Daarnaast hebben we onze samenwerking uitgebreid naar groente- en fruitboeren uit de streek. Op die manier kunnen wij ons aanbod uitbreiden met lokaal geproduceerde landbouwproducten, die we aanbieden volgens de seizoenen.

Met al onze collega-boeren gaan wij in samenspraak om de meest eerlijke kostprijs te bepalen. Op die manier willen we helpen met het in stand houden van de lokale, kleinschalige en duurzame landbouw uit Schriek en omstreken. Voor onze klanten trachten wij een verzamelpunt te vormen van verschillende korte ketenverhalen waar kwaliteit en ambacht hoog in het vaandel worden gedragen. Wij geloven immers in lokale producten voor een eerlijke prijs!

Kortom: voeding recht Van Den Boer!

Openingsuren

donderdag
6u07 - 6u07
13u30 - 18u00
vrijdag
8u30 - 12u30
13u30 - 18u00
zaterdag
8u30 - 12u30
13u30 - 18u00